Ervaringen

Wat levert Activerend Werk jou op? Die vraag stelden we aan verschillende inwoners die Activerend Werk hebben gedaan. Ben je benieuwd naar hun ervaring? Of wil je weten of Activerend Werk iets voor jou is? Bekijk de video's op deze pagina.

Weer een toekomst zien - via Activerend Werk naar een opleiding

Dennis heeft via Activerend Werk zelf een route gevonden naar zijn toekomst. Hij is een opleiding gaan doen in fietstechniek. Als hij zijn opleiding heeft afgerond wil hij zelf een werkplek starten om anderen verder te gaan helpen.

Ik heb weer een goed dag- en nachtritme - Martin werkt bij de bakkerij

Martin werkt bij een bakkerij en maakt onder andere deeg voor koekjes en appeltaart. Activerend Werk zorgt ervoor dat hij weer een goed dag- en nachtritme heeft en dat hij veel kan leren.

Nederlands leren op je werk - Mohammed groeide door naar een betaalde baan

Mohammed is sinds 2015 in Nederland en van beroep kledingmaker. Via Activerend Werk kwam hij bij Fraenck terecht, een onderneming voor duurzame cadeaus, tassen en kleding. Mohammed kon hier doorgroeien naar een betaalde baan.

Weer op de rit - Jos doet werkervaring op bij Breng

Het ging niet zo goed met Jos zijn mentale gezondheid en hij had daardoor een ongeregeld leven. Hij wilde werkervaring opdoen en kwam zo via het wijkteam in contact met Activerend Werk. Jos heeft nu een baan bij Breng Nijmegen als medewerker Service en Veiligheid.

Voldoening halen uit het werk - Alexander werkt voor een goed doel

Door rugklachten heeft Alexander de nodige beperkingen. Ondanks dat hij voldoende hobby’s heeft, wilde hij de dagelijkse sleur doorbreken. Na 20 jaar thuis zitten is hij via de wijkcoach doorgestuurd naar Activerend Werk. Daar werd hij verwezen naar Speelstoet, waar hij zich ontfermd over de voorraad Lego en deze registreert in de computer. Inmiddels werkt hij hier 3 jaar. Dat heeft een grote impact gehad op zijn dagelijkse leven. Hij voelt zich mentaal veel beter; negatieve invloeden worden omgezet in positieve energie!

Geld is ook waardering - Monique werd zelfstandig ondernemer

Monique heeft haar levenservaring op een positieve manier omgezet naar een eigen onderneming. Van vrijwilligerswerk, via Activerend Werk, zette ze de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Het verdienen van haar eigen inkomen gaf haar een extra drive. Monique is op 6 maart 2021 overleden aan een ernstige ziekte. Met haar toestemming blijft haar verhaal gedeeld worden om anderen te inspireren.