Activerend Werk voor aanbieders

Introductie

Activerend Werk is een manier om inwoners van 16 jaar tot aan de pensioenleeftijd te ondersteunen om te participeren in de samenleving. Deze inwoners kunnen bijvoorbeeld niet zelfstandig vrijwilligerswerk uitvoeren. Activerend Werk wordt als traject bij een aanbieder ingezet door wijkcoaches van de gemeente.

Vragen en antwoorden over Activerend Werk

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer uitleg en praktische informatie

Maak werk van ontwikkeling (presentatie 16 februari 2023)

De drempel om een opleiding te volgen is voor sommige mensen te hoog. Bijvoorbeeld vanwege negatieve schoolervaringen in het verleden. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we leren toch stimuleren?

Daarvoor organiseerde Rijn IJssel 16 februari 2023 samen met Activerend Werk Arnhem en het Leerwerkloket een themabijeenkomst. Niet alleen scholings- en ondersteuningsmogelijkheden werden toegelicht, maar nog belangrijker: de aanwezigen gingen met elkaar in gesprek.

Centraal stonden vragen als: wat is er nodig om de samenwerking in de keten te verbeteren? Wat heeft de doelgroep nodig? En welke scholingsvragen zijn er?

Zo maken we ons samen sterk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Download hier de presentatie.

Meer weten? Neem contact op met: Marjan van den Broek m.v.d.broek@rijnijssel.nl Tel: 06-41824233

Aanmelden als aanbieder

Om een vergoeding te krijgen voor het aanbieden van trajecten Activerend Werk moet je een geregistreerd aanbieder worden bij Regio Centraal Gelderland.

Op dit moment is het niet mogelijk om je hiervoor in te schrijven. Meer weten? Neem dan contact op met het Centrum Activerend Werk. Per e-mail via info@activerendwerk.nl .